4. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou klasickou pizzu s rajčaty a mozzarellou doma! Tento recept vám ukáže, jak si jednoduše připravit lahodnou a křupavou pizzu plnou čerstvých rajčat a kvalitní mozzarelly. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a nechte se unést jeho fantastickou chutí!
Suroviny
- 500 g pizzy těsta
- 200 g rajčat
- 250 g mozzarelly
- 1 cibule
- 1 česneková stroužek
- Čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na pizzovém těstě rozválejte olivový olej
- Rajčata nakrájejte na plátky, mozzarellu na tenké plátky a cibuli na kolečka
- Pizzové těsto obložte rajčaty, mozzarellou a cibulí
- Přidejte nastrouhaný česnek a čerstvé bylinky
- Sůl a pepř podle chuti
- Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte cca 15-20 minut, nebo dokud těsto není zlatě hnědé
- Po upečení přidejte ještě trochu olivového oleje a čerstvě mletého pepře
- Pizzu podávejte teplou s čerstvým salátem nebo samostatně jako hlavní chod