25. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit klasickou italskou pizzou Margherita plnou lahodného sýra mozzarella, čerstvých rajčat a bazalky. S naším receptem si snadno připravíte tu nejlepší pizzu přímo v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dejte své chuťové buňky na dostavenou do ráje vůní a chutí Itálie. Bon appétit!
Suroviny
- 300 g pizzy těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 150 g mozzarelly
- Olivový olej
- Čerstvý bazalkový list
- Sůl a pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
- Nakrájejte mozzarellu na plátky a rovnoměrně je rozprostřete na pizzu.
- Přidejte bazalkové listy a zakápněte olivovým olejem.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Pizzu dejte do trouby a pečte asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.