25. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Klasická pizza Margherita
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit klasickou italskou pizzou Margherita plnou lahodného sýra mozzarella, čerstvých rajčat a bazalky. S naším receptem si snadno připravíte tu nejlepší pizzu přímo v pohodlí vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dejte své chuťové buňky na dostavenou do ráje vůní a chutí Itálie. Bon appétit!

Suroviny

  • 300 g pizzy těsta
  • 200 g rajčatové omáčky
  • 150 g mozzarelly
  • Olivový olej
  • Čerstvý bazalkový list
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
  4. Nakrájejte mozzarellu na plátky a rovnoměrně je rozprostřete na pizzu.
  5. Přidejte bazalkové listy a zakápněte olivovým olejem.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Pizzu dejte do trouby a pečte asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
  8. Vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *