16. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na klasickou lasagni s bohatou a chutnou boloňskou omáčkou. Tato oblíbená italská specialita vás okouzlí svou lahodnou kombinací těstovin, omáčky a sýra. S naším receptem připravíte dokonalou domácí lasagni plnou aromatických bylinek a lahodného masa. Bon appétit!
Suroviny:
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového protlaku
- 200g tvrdého sýra
- 200ml smetany ke šlehání
- 200g sušených lasagní
- olej, sůl, pepř, oregano
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přilijeme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Necháme provařit.
- V dalším hrnci připravíme sýrovou omáčku – rozehřejeme smetanu a přidáme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
- Do pekáče postupně vrstvíme omáčku s mletým masem, sušené lasagne a sýrovou omáčku. Opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny.
- Lasagne pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 40 minut, dokud nezezlátne.
- Po vychladnutí můžeme podávat posypané strouhaným sýrem a ozdobené čerstvými bylinkami.