14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Klasická italská pizza Quattro Stagioni.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou klasickou italskou pizzu Quattro Stagioni s čtyřmi různými posypkami – artyčokem, šunkou, žampiony a olivami. Tato výrazná pizza vás okouzlí lahodným spojením chutí a svěžími ingrediencemi. Sledujte náš recept a užijte si tu nejlepší italskou chuť přímo z vaší vlastní kuchyně!

Suroviny

  • 500g pizzy těsta
  • 200g rajčatové omáčky
  • 100g šunky
  • 100g artyčoků
  • 100g žampiónů
  • 100g oliv
  • 200g mozzarelly
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Rozvařte těsto na pizzu a rozprostřete ho na plech na pečícím papíru.
  2. Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
  3. Rozpůlíme pizzu na čtyři části.
  4. Na první část nasbírejte kousky šunky.
  5. Na druhou část dejte artyčoky.
  6. Na třetí část rozložte nakrájené žampióny.
  7. Na čtvrtou část dejte olivy.
  8. Posypte pizzu mozzarellou, osolte, opepřete a posypte oreganem.
  9. Pizzu vložte do předehřáté trouby na 200°C a pečte asi 15-20 minut, dokud nebude těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
  10. Vyndejte pizzu z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *