14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou klasickou italskou pizzu Quattro Stagioni s čtyřmi různými posypkami – artyčokem, šunkou, žampiony a olivami. Tato výrazná pizza vás okouzlí lahodným spojením chutí a svěžími ingrediencemi. Sledujte náš recept a užijte si tu nejlepší italskou chuť přímo z vaší vlastní kuchyně!
Suroviny
- 500g pizzy těsta
- 200g rajčatové omáčky
- 100g šunky
- 100g artyčoků
- 100g žampiónů
- 100g oliv
- 200g mozzarelly
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Rozvařte těsto na pizzu a rozprostřete ho na plech na pečícím papíru.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
- Rozpůlíme pizzu na čtyři části.
- Na první část nasbírejte kousky šunky.
- Na druhou část dejte artyčoky.
- Na třetí část rozložte nakrájené žampióny.
- Na čtvrtou část dejte olivy.
- Posypte pizzu mozzarellou, osolte, opepřete a posypte oreganem.
- Pizzu vložte do předehřáté trouby na 200°C a pečte asi 15-20 minut, dokud nebude těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Vyndejte pizzu z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.