12. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentický italský zážitek s klasickou pizzou quattro stagioni plnou čerstvých ingrediencí jako rajčata, šunka, artyčoky, olivy a žampiony. Tato lahodná pizza je skvělá volba pro milovníky tradiční italské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou quattro stagioni pizzu doma.
Suroviny
- 1 ks pizzyového těsta
- 150g rajčatové omáčky
- 100g žampionů nakrájených na plátky
- 100g uzené šunky nakrájené na proužky
- 100g artyčokových srdcí nakrájených na čtvrtiny
- 100g oliv nasekaných na plátky
- 200g mozzarelly nastrouhané na drobné kousky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- sůl, pepř a oregano dle chuti
Postup
- Rozprostři pizzové těsto a potři ho rajčatovou omáčkou.
- Rozlož na těsto žampiony, šunku, artyčoky a olivy.
- Příkrý nadrob mozzarellu a stříkej olivovým olejem. Posypej sušeným česnekem, solí, pepřem a oreganem.
- Peč v předehřáté troubě na 200°C po dobu 15-20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé a sýr rozpuštěný.
- Podávej a pochutnávej na klasické italské pizzové quattro stagioni!