27. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasickou italskou pizzu s domácími ingrediencemi jako jsou česnek, cibule a parmezán. Tato lahodná kombinace vám zaručeně udělá radost a potěší vás nejen výbornou chutí, ale i jednoduchostí přípravy. Vyzkoušejte recept na domácí cíclí pizzu a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g domácího těsta na pizzu
- 200 g mozzarelly
- 1 plechovka krájených rajčat
- 100 g žampionů
- 100 g parmazánu
- 1 červená cibule
- česnek, bazalka, oregano, sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Nakrájíme mozzarellu na plátky, žampiony na tenké plátky, cibuli na kolečka a rozetřeme těsto na plech s pečicím papírem.
- Na rozválené těsto rozetřeme krájená rajčata a posypeme jekořením – solí, pepřem, oreganem a prolisovaným česnekem.
- Přidáme pokrájenou mozzarellu, žampiony a cibuli. Posypeme nastrouhaným parmazánem a ještě přidáme čerstvou bazalku.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 – 20 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr neroztaje.
- Po vytáhnutí z trouby necháme pizzu chvíli odpočinout a pak můžeme podávat.