30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte doma připravit klasickou italskou pizza Capricciosa, která je oblíbená pro svou pestrou kombinaci ingrediencí. Na křupavém těstě se setkává šunka, žampiony, olivy a artyčoky, což vytváří lahodnou a sytící kombinaci chutí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si kousek Itálie přímo u vás doma. Buon appetito!
Suroviny
- Těsto na pizzu
- Rajčatový základ
- 100g šunky
- 100g žampionů
- 100g artyčokových srdíček
- 100g oliv
- 100g tvrdého sýra (např. parmazán)
- Sůl, pepř, oregano
Postup
- Připravte těsto na pizzu podle receptu nebo si zakupte hotové těsto.
- Rozválejte těsto na plech a potřete ho rajčatovým základem.
- Na základ rozložte na plátky nakrájenou šunku, olivy, artyčoky a žampiony.
- Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
- Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia a pečte dozlatova.
- Hotovou pizzu vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.