22. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Klasická italská pizza
zdroj: Recepty 24/7

Klasická italská ‍pizza je oblíbenou ‌pochoutkou,⁢ kterou si ‍můžete připravit v pohodlí domova. Tento recept vám ukáže krok za‍ krokem, ​jak dosáhnout dokonalého křupavého těsta a skvělého kombinování čerstvých ingrediencí. Od‍ obvyklých oblíbených ‌přísad, jako je rajčatová omáčka, sýr mozzarella‍ a bazalka, až po individuální přizpůsobení s vašimi oblíbenými‌ plněními,‍ tato klasická italská pizza vždy uspokojí vaše chuťové buňky. ⁣Připravte si domácí pizzu, která‍ předčí jakoukoli ⁢verzi v pizzeriích a⁣ k tomu si‌ vychutnejte autentickou italskou gastronomii.

Suroviny

  • 400‍ g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 7 g sušeného droždí
  • 250 ml teplé​ vody
  • 2 lžíce olivového ‍oleje
  • 250 g rajčatové omáčky
  • 200 g strouhaného mozarely
  • 50 g nakrájené salámy
  • 50 g plátkové šunky
  • 50 g‌ nakrájeného červeného luku
  • 50 g nakrájených černých⁤ oliv bez pecek
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do mísy smíchejte mouku, ‌sůl⁣ a cukr.
  2. Ve ⁤sklenici rozpusťte droždí ve teplé vodě a nechte 5 minut odstát.
  3. Přidejte droždí a olivový olej k mouce a hněťte těsto,‍ dokud není hladké a elastické.
  4. Přikryjte‍ těsto‍ utěrkou ‌a⁢ nechte 1 hodinu kynout‍ na teplém místě, dokud objem ‌neudvojnásobí.
  5. Předehřejte troubu na 220 °C.
  6. Rozdělte‍ těsto na‍ dvě části a vyválejte na​ pomoučené ploše do tenkých plátů.
  7. Natřete rajčatovou omáčkou a posypte strouhanou mozarellou.
  8. Pokrájejte ⁢salámu, šunku, cibuli a olivy a rozložte na pizzu.
  9. Přidejte oregano, sůl a pepř podle chuti.
  10. Pečte pizzu v předehřáté troubě asi 15 minut, nebo dokud těsto ⁢nezezlátne a sýr neroztaje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *