12. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Klasická italská lasagne se špenátem je dokonalé jídlo pro milovníky tradiční italské kuchyně. Tento recept kombinuje tenké plátky lasagní s vrstvami sýrové omáčky, nadýchaným špenátem a lahodně kořeněným mletým masem. S úžasnou kombinací chutí a textur vytváří tato lasagne lahodné a sýté jídlo, které potěší celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou klasickou italskou lasagni se špenátem přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 250 g sušených lasagní
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 střední cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 200 g špenátu, nastrouhaného
- 400 g rajčatové omáčky
- 250 ml bešamelové omáčky
- 150 g ricotty
- 100 g parmazánu, nastrouhaného
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Lasagne uvařte podle návodu na obalu, nechte je okapat.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli do zlatova a přidejte prolisovaný česnek. Restujte dalších 2 minuty.
- Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud nezežloutne. Přidejte nastrouhaný špenát a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte rajčatovou omáčku, sušené oregano, sušený bazalk, sůl a pepř. Vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Vymažte zapékací formu olejem a položte do ní první vrstvu lasagní. Poté pokryjte polovinou masa se špenátem.
- Přidejte druhou vrstvu lasagní a poté bešamelovou omáčku. Na to přidejte zbytek masa se špenátem.
- Pokračujte ve vrstvení lasagní a omáček, dokud nedojdou suroviny. Poslední vrstvu posypte nastrouhaným parmazánem.
- Pečte lasagni v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30-35 minut, dokud nejsou lasagne zlatavé a husté.
- Lasagne nechte chvíli odpočinout a servírujte s čerstvým salátem.