8. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Klasická brazilská kachna
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se připravit si sami klasickou brazilskou kachnu s naším jednoduchým receptem. Tato chutná a exotická specialita vás okouzlí svými šťavnatými kousky masa a bohatou kombinací koření. Nechte se unést do kulinářského světa Brazílie a vyzkoušejte si tento lahodný pokrm u vás doma.

Suroviny

  • 1 celá kachna
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kachnu opláchněte a osušte. Na kůži kachny nakrojte křížovými řezy.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na tenká kolečka.
  3. V hrnci smíchejte sójovou omáčku, med, olej, sůl a pepř.
  4. Položte kachnu na plech a potřete ji směsí sójové omáčky.
  5. Do křížových řezů v kůži vložte kousek cibule a česneku.
  6. Pečte kachnu při teplotě 180°C po dobu 2-3 hodiny, dokud není kůže křupavá a maso měkké.
  7. Během pečení obracejte kachnu a občas ji politě směsí omáčky.
  8. Hotovou kachnu nechte chvíli odpočinout, poté ji pokrájejte na porce.
  9. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *