9. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi- tradiční pikantní zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pikantní zelenina, která se vyrábí kvašením z různých druhů zeleniny, jako je zelí, čínské zelí nebo ředkvičky. Tento lahodný pokrm je plný probiotik a vitamínů a má ostrou chuť, která rozhýbá vaše chuťové buňky! Vyzkoušejte si doma připravit vlastní kimchi a okusíte jedinečnou kombinaci kyselé a pikantní chuti. S naším receptem na kimchi to zvládnete hravě!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100g ředkviček
  • 100g ledového salátu
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup:

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a osolte. Nechte odstát přibližně 2-3 hodiny.
  2. Mezitím nakrájejte ostatní zeleninu- mrkev, cibuli, ředkvičky a ledový salát na jemné proužky.
  3. Přidejte nastrouhaný česnek, rybí omáčku, papriku, cukr a sůl. Dobře promíchejte.
  4. Z hrnce vytáhněte změklé zelí, opláchněte ho studenou vodou a důkladně osušte.
  5. V misce smíchejte nakrájené zeleniny se směsí rybí omáčky a koření.
  6. Ucpěte do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
  7. Po té nádobu uložte do lednice a nechte dozrávat minimálně týden.
  8. Hotové kimchi podávejte jako přílohu nebo jako součást salátů a rýžových pokrmů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *