9. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
![Kimchi- tradiční pikantní zelenina](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34591-kimchi-tradicni-pikantni-zelenina.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pikantní zelenina, která se vyrábí kvašením z různých druhů zeleniny, jako je zelí, čínské zelí nebo ředkvičky. Tento lahodný pokrm je plný probiotik a vitamínů a má ostrou chuť, která rozhýbá vaše chuťové buňky! Vyzkoušejte si doma připravit vlastní kimchi a okusíte jedinečnou kombinaci kyselé a pikantní chuti. S naším receptem na kimchi to zvládnete hravě!
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100g ředkviček
- 100g ledového salátu
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce papriky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
Postup:
- Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a osolte. Nechte odstát přibližně 2-3 hodiny.
- Mezitím nakrájejte ostatní zeleninu- mrkev, cibuli, ředkvičky a ledový salát na jemné proužky.
- Přidejte nastrouhaný česnek, rybí omáčku, papriku, cukr a sůl. Dobře promíchejte.
- Z hrnce vytáhněte změklé zelí, opláchněte ho studenou vodou a důkladně osušte.
- V misce smíchejte nakrájené zeleniny se směsí rybí omáčky a koření.
- Ucpěte do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
- Po té nádobu uložte do lednice a nechte dozrávat minimálně týden.
- Hotové kimchi podávejte jako přílohu nebo jako součást salátů a rýžových pokrmů.