14. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina plná bohaté chuti a zdraví prospěšných bakterií. Naučte se, jak připravit domácí kimchi jednoduše a rychle s tímto receptem. Bon appétit!
Suroviny
- 1 kg čínského zelí
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 100 g ředkviček
- 5 lžic rybí omáčky
- 4 lžice kořeněné papriky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Čínské zelí omyjeme a nakrájíme na menší kusy.
- Nastrouháme mrkev a celer, nakrájíme řapíkatý celer, cibuli a ředkvičky.
- V míse smícháme zelí s ostatními nakrájenými surovinami.
- V další misce smícháme rybí omáčku, kořeněnou papriku, cukr a sůl.
- Tuto směs zalijeme zeleninou a důkladně promícháme.
- Necháme zeleninu fermentovat při pokojové teplotě alespoň 3 dny.
- Poté můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle chuti.