14. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina plná bohaté chuti a zdraví prospěšných bakterií. Naučte se, jak připravit domácí kimchi jednoduše a rychle s tímto receptem. Bon appétit!

Suroviny

  • 1 kg čínského zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 100 g ředkviček
  • 5 lžic rybí omáčky
  • 4 lžice kořeněné papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Čínské zelí omyjeme a nakrájíme na menší kusy.
  2. Nastrouháme mrkev a celer, nakrájíme řapíkatý celer, cibuli a ředkvičky.
  3. V míse smícháme zelí s ostatními nakrájenými surovinami.
  4. V další misce smícháme rybí omáčku, kořeněnou papriku, cukr a sůl.
  5. Tuto směs zalijeme zeleninou a důkladně promícháme.
  6. Necháme zeleninu fermentovat při pokojové teplotě alespoň 3 dny.
  7. Poté můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *