19. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejský kvašený zelí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit ⁣tradiční korejské kimchi‌ doma! Tento kvašený zelí je plný chutí a ​prospěšných ‌probiotik,‌ které podporují zdravou střevní mikroflóru. S naším receptem na ‍kimchi si můžete vychutnat autentickou asijskou chuť v pohodlí vaší domácnosti. ⁤Získejte naše tipy a triky pro dokonalé kimchi a vytvořte si lahodnou přílohu nebo ingredienci do⁤ svých‌ pokrmů!

Suroviny:

  • 1 hlávka zelí (např. čínské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 půlka šalotky
  • 1 jablko
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1⁤ lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce ‌krevetové pasty
  • 1 ⁤lžička mleté chilli

Postup:

  1. Na začátku si připravíme nakládací nádobu, ve které bude kimchi kvasit. ⁢Dno nádoby ⁣omyjeme a sterilizujeme vroucí vodou.
  2. Zelí nakrájíme ‌na menší kusy a zalijeme vroucí vodou. Necháme cca 30 minut odležet, poté scedíme.
  3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli, česnek, šalotku a jablko oloupeme a ⁤nakrájíme na menší‍ kousky.
  4. V míse smícháme zelí, mrkev, cibuli, ⁣česnek, šalotku a jablko. Přidáme sůl, cukr, rybí omáčku, krevetovou pastu a mleté chilli.
  5. Dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily. Směs přendáme do připravené nádoby a pevně utlačíme.
  6. Nádobu ​zakryjeme a necháme kimchi ⁣fermentovat při pokojové teplotě minimálně 48 hodin.⁣ Po té dobu ho několikrát denně promícháme.
  7. Po 48 hodinách můžeme kimchi jíst, nebo ⁣ho ⁣dát ⁢do chladničky, kde se dále ⁤může kvasit a zraje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *