9. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejský fermentovaný zelí
zdroj: Recepty 24/7

Chcete vařit tradiční korejské jídlo? Zkuste recept na Kimchi, lahodné fermentované zelí plné chuti a zdravých probiotik. Sledujte jednoduché kroky a připravte si domácí kimchi jako profesionál!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce koření kimchi nebo chili pasta
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Čínské zelí rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na menší kousky. Posypte solí a nechte odstát přibližně 1-2 hodiny, aby zelí zjemnělo.
  2. V mezičase nakrájejte cibuli, mrkev a česnek na jemné kousky.
  3. Po 1-2 hodinách opláchněte zelí ve studené vodě a nechte okapat.
  4. Smíchejte zelí s cibulí, mrkví, česnekem, kořením kimchi, rybí omáčkou, cukrem a solí. Důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
  5. Přendejte směs do skleněné nebo keramické nádoby a dobře ji zatlačte, aby byla celá ponořená v šťávě, která se uvolní z zelí.
  6. Nádobu přiklopte a nechte kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2-3 dny. Čím déle fermentujete, tím intenzivnější chutě budou mít kimchi.
  7. Po dokončení fermentace přesuňte nádobu s kimchi do lednice a skladujte alespoň týden před konzumací.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *