11. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejský fermentovaný zelí
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejský pokrm, který se vyrábí fermentací zelí s kořeněnou pastou. Tento bohatý zdroj probiotik posílí vaše zažívání a dodá tělu živiny. Vyzkoušejte si připravit domácí kimchi a ochutnejte tradiční korejskou chuť!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 jablko
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce kimchi pasta
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Čínské zelí očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu a povaříme zelí asi 2-3 minuty. Poté ho scedíme a necháme vychladnout.
  3. Mezitím si připravíme omáčku: do mísy rozklepneme vejce, přidáme rybí omáčku, kimchi pastu, cukr a sůl. Vše důkladně promícháme.
  4. Cibuli, mrkev, jablko a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  5. Do omáčky přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme ji zchladlým zelím.
  6. Vše důkladně promícháme, nalijeme do skleněné nádoby, uzavřeme a necháme fermentovat při pokojové teplotě nejméně 2-3 dny.
  7. Poté můžeme kimchi přesunout do lednice a skladovat až měsíc.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *