8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejský fermentovaný pokrm plný chuti a zdraví prospěšných bakterií. Tento recept vám ukáže, jak si jednoduše připravit domácí kimchi plné syrových zelenin a exotických koření. Vyzkoušejte se ponořit do kultury a chuti Koreje!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa (napa zelí)
- 1/4 šálku soli
- 1 mrkev
- 1 redkvica
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce cukru
Postup
- Na začátek si připravíme zelí napa – nakrájíme ho na menší kusy a smícháme s solí. Necháme ho odstát alespoň 2-3 hodiny.
- Mezitím nakrájíme na tenké proužky mrkev a na plátky redkvici. Rozdrtíme česnek.
- Po odstání zelí opláchneme a osušíme. Do velké mísy přidáme nakrájenou mrkev, redkvici a česnek. Přidáme rybí omáčku, mletou červenou papriku a cukr. Vše důkladně promícháme.
- Získanou směs přesuneme do skleněné nádoby, pevně ji zatlačíme a zakryjeme víkem. Necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
- Po probublání kimchi přesuneme do chladničky, kde může dále zrát. Dobrou chuť!