8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejský fermentovaný pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejský fermentovaný pokrm plný chuti a zdraví prospěšných bakterií. Tento recept vám ukáže, jak si jednoduše připravit domácí kimchi plné syrových zelenin a exotických koření. Vyzkoušejte se ponořit do kultury a chuti Koreje!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa (napa zelí)
  • 1/4 šálku soli
  • 1 mrkev
  • 1 redkvica
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 1 lžíce cukru

Postup

  1. Na začátek si připravíme zelí napa – nakrájíme ho na menší kusy a smícháme s solí. Necháme ho odstát alespoň 2-3 hodiny.
  2. Mezitím nakrájíme na tenké proužky mrkev a na plátky redkvici. Rozdrtíme česnek.
  3. Po odstání zelí opláchneme a osušíme. Do velké mísy přidáme nakrájenou mrkev, redkvici a česnek. Přidáme rybí omáčku, mletou červenou papriku a cukr. Vše důkladně promícháme.
  4. Získanou směs přesuneme do skleněné nádoby, pevně ji zatlačíme a zakryjeme víkem. Necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
  5. Po probublání kimchi přesuneme do chladničky, kde může dále zrát. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *