11. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejský fermentovaný pokrm.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit tradiční korejský kimchi, lahodný fermentovaný pokrm plný zdraví! Kimchi je bohatý na probiotika a vitamíny, které posilují imunitní systém. S naším receptem na kimchi si můžete jednoduše připravit domácí verzi tohoto populárního pokrmu plného chuti a zdraví. Buďte fit a zdraví s tradičním korejským kimchi!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 100 g mrkve
  • 50 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce korean chili papriky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Čínské zelí naporcujeme na menší kousky a posolíme. Necháme odstát asi 1 hodinu.
  2. Mrkev oloupeme a nastrouháme, cibuli nakrájíme na tenké plátky a česnek prolisujeme.
  3. V míse smícháme chili papriku, rybí omáčku, cukr a sůl.
  4. Poté přidáme mrkev, cibuli a česnek a důkladně promícháme.
  5. Zolí zelí vypláchhneme pod tekoucí vodou a osušíme. Poté přidáme k zbylým ingrediencím a znovu promícháme.
  6. Směs přesuneme do skleněné nádoby, přikryjeme a necháme fermentovat 2-3 dny při pokojové teplotě.
  7. Po uplynutí doby můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat jako přílohu k hlavním jídlům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *