24. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejské nakládané zelí
zdroj: Recepty 24/7

Známý korejský kvašený pokrm Kimchi je plný chuti a prospěšných bakterií pro naše trávení. Naučte se připravit tradiční kimchi zelí doma a ochutnejte lahodnou kombinaci zeleniny, koření a fermentace. Sledujte náš recept na Kimchi a pochlubte se svými gastronomickými dovednostmi!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí (např. čínské zelí)
  • 2 lžíce soli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce chilli pasty
  • 1 lžíce cukru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule

Postup

  1. Na začátku si připravte zelí – oddělte listy a rozdělte je na menší kusy.
  2. Posypte zelí solí a nechte ho asi 2 hodiny odstát, aby pustilo vodu.
  3. Mezitím si připravte omáčku – smíchejte česnek, rybí omáčku, chilli pastu a cukr.
  4. Omyjte zelí pod tekoucí vodou a nechte ho odkapat.
  5. Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli ke zelí a zalijte omáčkou.
  6. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  7. Směs pak vložte do skleněné nádoby a lisem ji dobře přitlačte dolů, aby byla veškerá zelenina ponořena ve šťávě.
  8. Nádobu uzavřete a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny, ideálně však 5-7 dní.
  9. Po dokončení fermentace si kimchi přesuňte do lednice a nechte odležet ještě minimálně týden, aby chuť nakládané zeleniny vyzrála.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *