17. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit tradiční korejskou lahůdku – kimchi! Toto kvašené zelí plné chuti je oblíbenou součástí korejské kuchyně a díky svým probiotickým vlastnostem prospívá i našemu zažívacímu systému. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte si kimchi jako přílohu, do sendviče nebo ho zkuste přidat do polévky. Užijte si zdravé a chutné kimchi připravené doma!
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 korek
- 2 mrkve
- 1 lžíce mořské soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička pšeničné mouky
- 1 lžička koření kimchi (optionální)
Postup:
- Na začátek si připravte všechny suroviny.
- Čínské zelí očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli, česnek, korek a mrkev nakrájejte na jemné kousky.
- V mísa smíchejte zelí, cibuli, česnek, korek a mrkev.
- Přidejte sůl, cukr, mouku a případně koření kimchi.
- Důkladně promíchejte a nechte směs odpočívat alespoň 6 hodin.
- Poté směs vložte do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
- Po skončení fermentace můžete kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle libosti.