20. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte si domácí přípravu tradiční korejské pochutiny – kimchi. Tento lahodný zeleninový pokrm plný probiotiků a chutí je skvělým doplňkem každého jídla. S naším receptem na kimchi si snadno připravíte autentickou korejskou pochoutku přímo z pohodlí vaší kuchyně. Zářivé barvy a ostrá chuť kimchi jistě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 palice ředkvičky daikon
- 5 lžic soli
- 3 lžíce koření kimchi (čili, paprika, zázvor)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce korejské papriky gochugaru
Postup
- Na začátku si připravte zeleninu – nakrájejte zelí na menší kousky, nastrouhejte mrkev, cibuli a česnek nakrájejte na drobno a nakrájejte na nudličky i ředkvičku daikon.
- V míse smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a ředkvičku daikon a posypte je solí. Přidejte koření kimchi, cukr, rybí omáčku a korejskou papriku gochugaru.
- Dobře vše promíchejte, nechte směs odpočívat přibližně 2 hodiny, aby se zelenina zjemnila.
- Přidejte směsi vodu, aby bylo vše zalité a vmíchejte ji.
- Směs dejte do nádoby vhodné na kvašení a zakryjte. Nechte kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny až 2 týdny dle chutě.
- Poté můžete kimchi uchovat v chladu a podávat jako přílohu k vašim oblíbeným jídlům.