20. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejská zeleninová pochutina.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte si domácí přípravu tradiční korejské pochutiny – kimchi. Tento lahodný zeleninový pokrm plný probiotiků a chutí je skvělým doplňkem každého jídla. S naším receptem na kimchi si snadno připravíte autentickou korejskou pochoutku přímo z pohodlí vaší kuchyně. Zářivé barvy a ostrá chuť kimchi jistě potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice ředkvičky daikon
  • 5 lžic soli
  • 3 lžíce koření kimchi (čili, paprika, zázvor)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce korejské papriky gochugaru

Postup

  1. Na začátku si připravte zeleninu – nakrájejte zelí na menší kousky, nastrouhejte mrkev, cibuli a česnek nakrájejte na drobno a nakrájejte na nudličky i ředkvičku daikon.
  2. V míse smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a ředkvičku daikon a posypte je solí. Přidejte koření kimchi, cukr, rybí omáčku a korejskou papriku gochugaru.
  3. Dobře vše promíchejte, nechte směs odpočívat přibližně 2 hodiny, aby se zelenina zjemnila.
  4. Přidejte směsi vodu, aby bylo vše zalité a vmíchejte ji.
  5. Směs dejte do nádoby vhodné na kvašení a zakryjte. Nechte kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny až 2 týdny dle chutě.
  6. Poté můžete kimchi uchovat v chladu a podávat jako přílohu k vašim oblíbeným jídlům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *