23. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte si připravit tradiční korejskou pochoutku – kimchi! Tento lahodný fermentovaný pokrm zeleniny je plný lahodné chuti a zdraví prospěšných probiotik. Naučte se recept na domácí kimchi a poznejte tradiční korejskou kuchyni!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce krevetové pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce chilli prášku
- 1 lžíce soli
Postup
- Na začátku si připravte zelí napa – nakrájejte jej na menší kousky a osolte. Nechte zelí odstát asi 1 hodinu, aby z něj vytekla voda.
- Mezitím nakrájejte mrkev, cibuli a česnek na tenké plátky.
- V misce smíchejte krevetovou pastu, rybí omáčku, cukr, chilli prášek a sůl.
- Poté přidejte nakrájenou zeleninu a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Nakonec dejte zeleninu do skleněné nádoby a ponechte ji při pokojové teplotě minimálně 2 dny k fermentaci.
- Po dvou dnech můžete Kimchi skladovat v lednici a konzumovat jako přílohu k jídlu.