23. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejská zeleninová pochoutka
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční korejskou pochoutku s naším receptem na domácí kimchi. Tato lahodná zeleninová směs plná chutí a probiotik prospívá vašemu zažívacímu traktu. Naučte se, jak si připravit kimchi doma a dopřejte si zdravou a chutnou pochoutku.

Suroviny

  • 1 kg čínského zelí
  • 100 g ředkviček
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 100 g červené papriky
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce mletého zázvoru

Postup

  1. Čínské zelí očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Ředkvičky, mrkev a cibuli nakrájejte na jemné proužky.
  3. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Červenou papriku nakrájejte na tenké proužky.
  5. V míse smíchejte zelí, ředkvičky, mrkev, cibuli, česnek a červenou papriku.
  6. Přidejte sůl, cukr, pálivou papriku a zázvor a důkladně promíchejte.
  7. Přendejte zeleninu do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě nejméně 24 hodin.
  8. Po uplynutí doby nechte kimchi v lednici alespoň týden, než ho začnete konzumovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *