23. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční korejskou pochoutku s naším receptem na domácí kimchi. Tato lahodná zeleninová směs plná chutí a probiotik prospívá vašemu zažívacímu traktu. Naučte se, jak si připravit kimchi doma a dopřejte si zdravou a chutnou pochoutku.
Suroviny
- 1 kg čínského zelí
- 100 g ředkviček
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 100 g červené papriky
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce mleté pálivé papriky
- 1 lžíce mletého zázvoru
Postup
- Čínské zelí očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Ředkvičky, mrkev a cibuli nakrájejte na jemné proužky.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Červenou papriku nakrájejte na tenké proužky.
- V míse smíchejte zelí, ředkvičky, mrkev, cibuli, česnek a červenou papriku.
- Přidejte sůl, cukr, pálivou papriku a zázvor a důkladně promíchejte.
- Přendejte zeleninu do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě nejméně 24 hodin.
- Po uplynutí doby nechte kimchi v lednici alespoň týden, než ho začnete konzumovat.