17. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská zeleninová fermentace
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na tradiční korejskou zeleninovou fermentaci známou jako kimchi, jste na správném místě! S tímto receptem si snadno připravíte lahodné kimchi plné probiotik, které prospívají trávení a celkovému zdraví. Sledujte náš krok za krokem průvodce a dejte vašim pokrmům jedinečnou korejskou chuť!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce koření kimchi (gochugaru)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Nakrájejte zelí na menší kousky a osolte ho. Nechte ho odstát asi 1 hodinu, aby změklo.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a česnek do misky se zelím.
  3. Přidejte rybí omáčku, koření kimchi, cukr a promíchejte vše dobře.
  4. Přesuňte směs do čisté nádoby a ujistěte se, že je zcela ponořená v šťávě.
  5. Pokryjte nádobu a nechte fermentovat v místnosti s pokojovou teplotou asi 2-3 dny.
  6. Po dokončení fermentace můžete kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle potřeby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *