17. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na tradiční korejskou zeleninovou fermentaci známou jako kimchi, jste na správném místě! S tímto receptem si snadno připravíte lahodné kimchi plné probiotik, které prospívají trávení a celkovému zdraví. Sledujte náš krok za krokem průvodce a dejte vašim pokrmům jedinečnou korejskou chuť!
Suroviny
- 1 hlávka zelí čínského
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce koření kimchi (gochugaru)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
Postup
- Nakrájejte zelí na menší kousky a osolte ho. Nechte ho odstát asi 1 hodinu, aby změklo.
- Přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a česnek do misky se zelím.
- Přidejte rybí omáčku, koření kimchi, cukr a promíchejte vše dobře.
- Přesuňte směs do čisté nádoby a ujistěte se, že je zcela ponořená v šťávě.
- Pokryjte nádobu a nechte fermentovat v místnosti s pokojovou teplotou asi 2-3 dny.
- Po dokončení fermentace můžete kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle potřeby.