13. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
![Kimchi – tradiční korejská nakládaná zelenina](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34711-kimchi-tradicni-korejska-nakladana-zelenina.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pochoutka složená z nakládané zeleniny, která je oblíbená pro svou pikantní chuť a probiotické vlastnosti. Naučte se, jak si připravit vlastní domácí kimchi a užijte si lahodnou korejskou kuchyni! S naším receptem na kimchi bude vaše zelenina nakládaná jako od profesionálů. Zkuste to hned!
Suroviny
- 1 hlávka zelí (např. čínské)
- 1 mrkev
- 1 ředkvička
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce korejské papriky gochugaru
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybího přísady
Postup
- Na začátek si připravíme zelí, mrkev a ředkvičku.
- Zelí nakrájíme na menší kusy, osolíme a necháme odstát a změknout.
- Mezitím nakrájíme mrkev a ředkvičku na nudličky a prolisujeme česnek.
- Poté smícháme zelí se všemi ostatními surovinami a důkladně promícháme.
- Nakonec směs přesuneme do nádoby na fermentaci a necháme nakládat 2-3 dny při pokojové teplotě.
- Po této době můžeme kimchi skladovat v lednici a konzumovat podle potřeby.