10. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyrábí nakládáním zeleniny s kořením a fermentací. Tento lahodný pokrm je plný chuti a zdravých probiotik, které přispívají k dobrému trávení. Naučte se připravit si své vlastní domácí kimchi a pochutnejte si na autentické korejské lahůdce. S receptem na kimchi zvládnete oslnit každého milovníka korejské kuchyně!
Suroviny
- 1 kg čínského zelí
- 100 g mrkve
- 100 g ředkviček
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce koření kimchi
- soľ
- voda
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a osolte. Nechte ho odležet alespoň 2 hodiny, aby pustilo vodu.
- Mrkev a ředkvičky nakrájejte na tenké nudličky, cibuli a česnek nasekejte jemně.
- Smíchejte rybí omáčku, cukr, koření kimchi a vodu, aby vznikla kimchi omáčka.
- Čínské zelí opláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavilo soli. Vymačkejte ho a smíchejte s nakrájenou zeleninou a omáčkou.
- Směs dobře promíchejte, dejte do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě alespoň 2 dny.
- Hotové kimchi dejte do chladničky a nechte je odležet ještě další den. Pak můžete podávat jako přílohu k jídlu nebo jako samostatnou pochutinu.