10. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejská nakládaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyrábí nakládáním zeleniny s kořením a fermentací. Tento lahodný pokrm je plný chuti a zdravých probiotik, které přispívají k dobrému trávení. Naučte se připravit si své vlastní domácí kimchi a pochutnejte si na autentické korejské lahůdce. S receptem na kimchi zvládnete oslnit každého milovníka korejské kuchyně!

Suroviny

  • 1 kg čínského zelí
  • 100 g mrkve
  • 100 g ředkviček
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce koření kimchi
  • soľ
  • voda

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a osolte. Nechte ho odležet alespoň 2 hodiny, aby pustilo vodu.
  2. Mrkev a ředkvičky nakrájejte na tenké nudličky, cibuli a česnek nasekejte jemně.
  3. Smíchejte rybí omáčku, cukr, koření kimchi a vodu, aby vznikla kimchi omáčka.
  4. Čínské zelí opláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavilo soli. Vymačkejte ho a smíchejte s nakrájenou zeleninou a omáčkou.
  5. Směs dobře promíchejte, dejte do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě alespoň 2 dny.
  6. Hotové kimchi dejte do chladničky a nechte je odležet ještě další den. Pak můžete podávat jako přílohu k jídlu nebo jako samostatnou pochutinu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *