25. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejská kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina plná chutí a probiotik, která dodá vašim jídlům pikantní a osvěžující chuť. Naučte se připravit si vlastní kimchi doma a objevte lahodnou korejskou kuchyni!

Suroviny:

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 1 mrkev
  • 1 řepa
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce zázvoru
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup:

  1. Na začátek si připravte všechny suroviny.
  2. Zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev a řepu na tenké plátky.
  3. V míse smíchejte zelí, mrkev a řepu a přidejte sůl a cukr. Vše důkladně promíchejte a nechte odstát asi hodinu.
  4. V druhé míse smíchejte nakrájený česnek, zázvor, papriku a rybí omáčku. Tuto směs pak přidejte k zelenině a opět důkladně promíchejte.
  5. Připravenou směs pak dejte do skleniček nebo nádob s víkem, které můžete zakrýt a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
  6. Po dvou dnech můžete kimchi přesunout do lednice a nechat dozrát ještě dalších několik dní.
  7. Tradiční korejské kimchi je hotové a můžete si ho podávat jako přílohu k pokrmům nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *