6. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina, která přináší nepřehlédnutelnou chuť a osvěžující kyselost do vaší kuchyně. Vyrobte si domácí kimchi podle tradičního receptu a objevte lahodný svět korejské kuchyně. Sledujte náš recept a naučte se krok za krokem, jak připravit lahodné kimchi plné zdravých probiotik. Buďte kreativní a přidávejte do kimchi své oblíbené ingredience pro vlastní jedinečný zážitek!
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1/2 šálek rybí omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžíce cukru
- sul, pepř
Postup:
- Čínské zelí nakrájíme na menší kousky a posolíme. Necháme odstát minimálně 2 hodiny.
- Mezitím nastrouháme mrkev a cibuli.
- V misce smícháme rybí omáčku, česnek, zázvor, červenou papriku, cukr, sul a pepř.
- Zelí opláchneme, vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s nakrájenou mrkví a cibulí.
- Zeleninu zalijeme směsí rybí omáčky a koření a důkladně promícháme.
- Nakládanou zeleninu dáme do uzavíratelné nádoby a necháme nakvasit při pokojové teplotě minimálně 1 den.