29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční recept na korejskou delikatesu – kimchi. Tato lahodná kvašená zelenina se vyznačuje pikantní chutí a bohatým aroma. Objevte tajemství přípravy kimchi a ochutnejte autentickou chuť Koreje. S tímto receptem si snadno připravíte lahodné kimchi doma. Buďte součástí korejské kulinářské tradice!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa
- 200g ředkviček
- 2 mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce jemné soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce kimchi pasty
- 1 lžíce octa
Postup
- Hlávku zelí napa rozkrojte na polovinu a nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte také ředkvičky a mrkev na tenké plátky.
- Česnek oloupejte a jemně nasekejte.
- V míse smíchejte zelí, ředkve, mrkev a česnek.
- Přidejte sůl, cukr, rybí omáčku, kimchi pastu a ocet. Dobře promíchejte a nechte odpočívat asi 30 minut.
- Přendejte směs do skleněné nádoby a dobře ji zatlačte, aby byla zelenina ponořená ve vlastní šťávě.
- Nádobu zakryjte a nechte fermentovat v lednici minimálně 3 dny, ideálně však týden.
- Poté si můžete kimchi doplnit do jídel podle receptu nebo konzumovat přímo jako přílohu.