6. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina plná chutí a vůní. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a objevte tajemství jeho pikantního a osvěžujícího aroma. Sledujte náš recept a vyzkoušejte si připravit vlastní domácí kimchi jako skutečný Korejec!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa (1000g)
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 4 lžíce rybí omáčka
  • 4 lžíce korejského červeného papriky (gochugaru)
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 mrkev, nastrouhaná

Postup

  1. Na začátek si připravte zelí napa. Opláchněte ho pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kusy.
  2. V míse smíchejte zelí s česnekem, zázvorem, solí, cukrem, rybí omáčkou a korejským červeným paprikou. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po zelí.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Opět promíchejte.
  4. Přendejte směs do sklenic nebo nádob, které dobře uzavírat a nechte fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2 až 3 dnů.
  5. Hotové kimchi můžete ihned podávat jako přílohu k jídlu nebo ho uskladnit v lednici, kde se díky fermentaci bude stále zlepšovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *