14. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejská fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina plná probiotik, která je známá pro svou osvěžující chuť a zdravotní přínosy. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše si můžete připravit vlastní kimchi doma a dopřát si lahodný pokrm plný vitamínů a minerálů. Podívejte se na náš krok za krokem návod a dejte svému jídelníčku exotickou příchuť!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce korejské červené papriky Gochugaru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a nasoliťte. Nechte odstát asi 2 hodiny.
  2. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemné nudličky. Chill papričku nakrájejte na tenké plátky. Česnek nasekejte na drobné kousky.
  3. Smíchejte rybí omáčku, Gochugaru, cukr a česnek v míse. Přidejte nakrájenou chilli papričku a promíchejte.
  4. Propláchněte slanou vodu z nakládaného zelí a vymačkejte ho. Smíchejte zelí s mrkví a omáčkou. Důkladně zamíchejte.
  5. Přendejte směs do skleněné nádoby a dobře ji zhutněte. Nechte fermentovat při pokojové teplotě 1-2 dny.
  6. Po fermentaci přendejte kimchi do lednice a nechte alespoň týden odležet. Poté můžete podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *