14. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina plná chutí a prospěšných probiotik. Tento recept vám ukáže, jak si připravit domácí kimchi plné lahodných a zdravých ingrediencí. Vyzkoušejte si ho doma a nechte se unést exotickými chutěmi Koreje.
Suroviny
- 1 hlávka zelí čínského
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 palice zázvoru
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce chilli prášku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
Postup
- Nařežeme zelí na menší kousky a osolíme. Necháme odležet 1-2 hodiny, dokud nevypustí šťávu.
- Mezitím nakrájíme mrkev, cibuli, česnek a zázvor na tenké proužky nebo nadrobno.
- Přidáme chilli prášek, rybí omáčku a cukr do zelí a důkladně promícháme.
- Nakonec přidáme nakrájenou zeleninu a opět vše důkladně promícháme.
- Směs přesuneme do skleněné nádoby a dobře utěsníme. Necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2-3 dny.
- Poté můžeme kimchi přesunout do lednice, kde může přes den nebo dva dále fermentovat. Hotové kimchi skladujeme v chladu a konzumujeme jako přílohu k hlavním jídlům.