15. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční recept na korejskou specialitu – kimchi. Tato lahodná fermentovaná zelenina je plná probiotik a chutná skvěle jako příloha nebo koření k některým pokrmům. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si domácí kimchi plné osvěžující chuti a zdravých látek.
Suroviny
- 0,5 kg čínští zelí
- 2 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 1 lžička korejského červeného pepře (gochugaru)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Čínské zelí rozkrájejte na menší kusy a nasolte ho. Nechte ho odležet přes noc.
- Nakrájejte mrkev na tenké proužky a cibuli na tenké plátky.
- Česnek oloupejte a rozmačkejte.
- V misce smíchejte rybí omáčku, hořčičná semínka, gochugaru, cukr a sůl.
- Smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a směs koření do jedné mísy a dobře promíchejte.
- Přesuňte směs do skleněné nádoby a ujistěte se, že je vše zalité šťávou.
- Nechte fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dnů, poté přesuňte do lednice.
- Po týdnu je kimchi hotové k podávání.