25. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina plná chutí a prospěšných probiotik. Naučte se připravit si vlastní domácí kimchi s tímto jednoduchým receptem plným korejských koření a zeleniny. Užijte si lahodný a zdravý pokrm plný prospěšných bakterií pro váš trávicí systém.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí (např. čínské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup

  1. Nastrouhejte zelí, mrkev a cibuli na tenké nudličky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, cukr, papriku a rybí omáčku.
  3. Dobře promíchejte a nechte odležet asi 1 hodinu, aby zelenina pustila šťávu.
  4. Pak napěchujte směs do sklenic a dobře ji zatlačte, aby byla zcela ponořená ve šťávě.
  5. Sklenice zakryjte a nechte na pokojové teplotě fermentovat minimálně 2 dny (čím déle, tím kyselost bude výraznější).
  6. Po dokončení fermentace sklenice přesuňte do lednice a nechte odležet minimálně týden před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *