3. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi rejžová polévka s tofu je tradiční korejské jídlo plné lahodných chutí a aromat. Tato pikantní polévka kombinuje kyselé kimchi s plátky rejžových nudlí a lahodným tofu. Naučte se, jak snadno připravit toto lahodné jídlo doma a rozveselte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200 g kimchi
- 200 g rejžových nudlí
- 200 g tofu
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička chilli pasty
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme tofu nakrájené na kostky.
- V hrnci opečeme na oleji nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme kimchi a restujeme až chvíli.
- Přidáme sójovou omáčku, chilli pastu, sezamový olej a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přivedeme k varu a necháme vařit asi 10 minut.
- Přidáme rejžové nudle a vaříme dle pokynů na obalu nudlí.
- Po uvaření dochutíme solí a pepřem.
- Po odstavení můžeme podávat s osmaženým tofem na vrchu.