1. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – pikantní fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejský pokrm, který je známý svou pikantností a složitým, ale osvěžujícím chutím. Tato fermentovaná zelenina obsahuje zelí, ředkvičky a další sezónní zeleninu, která se nechá fermentovat s chilli pepřem, česnekem a dalšími kořeněnými ingrediencemi. Naučte se připravit domácí kimchi a přidejte do své kuchyně kousek korejské tradice.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 2 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1 řapík zelené cibule
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce koření kimchi (nebo červené papriky)

Postup

  1. Na začátku si připravíme zelí čínské, které nakrájíme na menší kousky a posolíme. Necháme ho odpočívat asi 1-2 hodiny, aby pustilo šťávu.
  2. Mezitím si oloupeme a nakrájíme mrkev na tenké nudličky.
  3. Česnek oloupeme a roztlačíme, zelenou cibuli nakrájíme na tenké kolečka.
  4. Po 1-2 hodinách zelí důkladně opláchneme, aby bylo méně slané. Smícháme ho s nakrájenou mrkví, česnekem, zelenou cibulí, solí, cukrem a kořením kimchi.
  5. Vše dobře promícháme a přemístíme do fermentační nádoby.
  6. Necháme kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 3-4 dny. Během fermentace ho každý den promícháme, aby se fermentace rovnoměrně rozložila.
  7. Po 3-4 dnech je kimchi hotové a můžeme ho přesunout do lednice, kde si ještě vychutnáme jeho pikantní chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *