21. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – ostře pikantní kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je korejská tradiční kvašená zelenina, která se vyznačuje svou pikantní chutí a jedinečným aroma. Tento recept vám ukáže, jak si připravit domácí kimchi plné chuti a zdravých bakterií pro vaše trávení. Sledujte náš krok za krokem návod a dejte se do práce na vaší vlastní lahodné domácí kimchi!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 120g ředkviček
  • 3 lžíce korejského červeného pepře (gochugaru)
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce hroznového cukru
  • 1 lžíce mletého zázvoru

Postup

  1. Na začátek si připravte zeleninu – čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev oloupejte a nastrouhejte, cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek nadrobno nakrájejte a ředkvičky nakrájejte na plátky.
  2. V míse smíchejte korejský červený pepř, rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, hroznový cukr a zázvor.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu do mísy se směsí a dobře promíchejte tak, aby byla zelenina celá potažená omáčkou.
  4. Přendejte směs do skleněné nádoby a dobře ji přitlačte, aby byla zelenina ponořená v šťávách.
  5. Nechejte zeleninu fermentovat při pokojové teplotě po dobu 1-2 dní, poté ji přeneste do lednice.
  6. Po 3-4 dnech si můžete pochutnat na lahodném kimchi!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *