5. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejský pikantní zelný salát
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je klasický korejský pikantní zelný salát, který se vyrábí kvašením zelí s kořením, jako jsou chilli papričky, zázvor a česnek. Tento lahodný pokrm je plný probiotik a zdravých bakterií, které podporují zažívání. Naučte se ho připravit a dopřejte si tradiční asijskou pochoutku plnou chutě a zdraví.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička chilli pasta
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička koření kimchi

Postup

  1. Na začátku kimchi připravíme zelí a mrkev. Zelí rozkrájíme na menší kousky a mrkev na tenké plátky.
  2. Do velké mísy smícháme zelí, mrkev a prolisovaný česnek.
  3. V menší misce smícháme hořčici, sójovou omáčku, cukr, chilli pastu, rybí omáčku, sezamový olej a koření kimchi.
  4. Tento zálivku přelijeme přes zelí a mrkev a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
  5. Hotové kimchi necháme minimálně 24 hodin odležet v lednici, aby dobře nakyslo a prošlo všemi chutěmi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *