5. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je klasický korejský pikantní zelný salát, který se vyrábí kvašením zelí s kořením, jako jsou chilli papričky, zázvor a česnek. Tento lahodný pokrm je plný probiotik a zdravých bakterií, které podporují zažívání. Naučte se ho připravit a dopřejte si tradiční asijskou pochoutku plnou chutě a zdraví.
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička chilli pasta
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička koření kimchi
Postup
- Na začátku kimchi připravíme zelí a mrkev. Zelí rozkrájíme na menší kousky a mrkev na tenké plátky.
- Do velké mísy smícháme zelí, mrkev a prolisovaný česnek.
- V menší misce smícháme hořčici, sójovou omáčku, cukr, chilli pastu, rybí omáčku, sezamový olej a koření kimchi.
- Tento zálivku přelijeme přes zelí a mrkev a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
- Hotové kimchi necháme minimálně 24 hodin odležet v lednici, aby dobře nakyslo a prošlo všemi chutěmi.