21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Získejte recept na tradiční korejské kimchi, které je bohaté na probiotika a má intenzivní chuť. Naučte se, jak doma snadno vyrobit toto kyselé a pikantní fermentované zelí. Vyzkoušejte recept na kimchi a dopřejte si lahodnou a zdravou pochoutku plnou vitamínů a minerálů. Sledujte postup a připravte si korejskou specialitu plnou chutí a vůně.
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
- 3 lžíce koření kimchi (guchugaru)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 šálek vody
Postup:
- Čínské zelí nakrájejte na menší kusy a posolte, nechte odležet cca 1 hodinu.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek a zázvor najemno nasekejte.
- V misce smíchejte koření kimchi, rybí omáčku, cukr a vodu.
- Zelí opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- V míse smíchejte zelí s cibulí, česnekem, zázvorem a směsí koření.
- Přendejte do skleněné nádoby, dobře zatlačte a uzavřete víčkem.
- Nechejte fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny a poté uložte do lednice. Po 1-2 týdnech je kimchi hotové k jídlu.