29. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi“ – korejské kyselé zelí
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejský pokrm, který se vyrábí kvašením zelí s kořením jako je česnek, zázvor a chilli papričky. Tento kyselý a pikantní pokrm je bohatý na probiotika a má mnoho zdravotních benefitů. Vyzkoušejte si připravit domácí kimchi a ochutnejte lahodnou korejskou specialitu!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce korejské červené papriky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rýžové moučky

Postup

  1. Nejprve si zelí nakrájejte na menší kousky a osolte ho. Nechte ho asi hodinu odležet, aby se změkčilo.
  2. V mezičase si připravte zbytek surovin. Česnek a zázvor oloupejte a rozmačkejte. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Mezitím si v misce smíchejte rybí omáčku, korejskou červenou papriku, cukr, sůl a rýžovou moučku.
  4. Po hodině si zelí propláchněte vodou a nechte ho dobře odkapat.
  5. Sušené zelí smíchejte se směsí rybí omáčky a dobře promíchejte.
  6. Následně směs přendejte do uzavíratelné nádoby.
  7. Nechejte kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 24 hodin.

Kimchi je po uchování v chladničce skvělý až několik týdnů, čím déle fermentuje, tím více nabývá na chuti a kyselosti. Dobrej chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *