31. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejské kyselé zelí
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejský fermentovaný pokrm, který se vyrábí z kvašené zeleniny, nejčastěji zelí. Tento kyselý a kořeněný pokrm je bohatý na probiotika a má úžasnou chuť. Naučte se, jak připravit domácí kimchi a poznáte lahodnou tradici korejské kuchyně. Sledujte náš recept na korejské kyselé zelí!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 100 g mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce koření kimchi
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a posolte. Nechejte jej stát asi 2 hodiny, aby pustilo vodu.
  2. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na tenké proužky. Cibuli a česnek nasekejte jemně.
  3. Smíchejte rybí omáčku, cukr, koření kimchi a sůl v misce a vytvořte marinádu.
  4. Zelí opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Přidejte do něj mrkev, cibuli, česnek a marinádu a dobře promíchejte.
  5. Přesuňte směs do čisté skleněné nádoby a dobře ji naskládejte. Zakryjte nádobu a nechte 2-3 dny zakysnout při pokojové teplotě.
  6. Po této době přesuňte kimchi do chladničky a nechte je minimálně týden dozrávat před konzumací.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *