30. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejská tradiční zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská zelenina, která je kombinací kvašených zelenin, jako jsou zelí, ředkvičky, česnek a chilli papričky. Tato kyselá a pikantní pochoutka je plná probiotik a zdravých bakterií pro váš trávicí systém. Naučte se připravit si domácí kimchi a přidejte do své korejské kuchyně další úroveň autentičnosti a zdraví. Sledujte náš recept a užijte si chutný a zdravý kimchi doma!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce krevetové pasty (facultative)
  • 1 lžíce původní země Kimchi nebo rýžové mouka
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • kopr (na ozdobení)

Postup

  1. Čínské zelí očistíme, nakrájíme na menší kousky a nasolíme. Necháme lůžkovat zhruba 2-3 hodiny.
  2. Mezitím oloupeme mrkev a cibuli, nakrájíme je na nudličky. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
  3. Připravíme pastu smícháním cukru, soli, kajenského pepře, mletého zázvoru, původní země kimchi a krevetové pasty.
  4. Po 2-3 hodinách opláchneme čínské zelí a necháme okapat.
  5. Do mísy smícháme čínské zelí, mrkev, cibuli a česnek. Přidáme připravenou pastu a důkladně promícháme.
  6. Vše dáme do skleněného nádobí a necháme fermentovat při pokojové teplotě 1-2 dny.
  7. Hotové kimchi můžeme ozdobit nasekaným koprem. Skladujeme v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *