23. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Kimchi- korejská pikantní kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je korejská tradiční pikantní kvašená zelenina, která působí jako osvěžující pochoutka plná chutí a probiotik. Naučte se jak snadno připravit domácí verzi tohoto lahodného pokrmu s naším receptem. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 4 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce krevetové pasty (facultative)

Postup

  1. Na začátku si připravíme zeleninu – zelí nakrájíme na menší kousky, mrkev oloupeme a nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka.
  2. V misce smícháme všechny připravené suroviny a přidáme sůl, cukr, mletou červenou papriku, rybí omáčku a krevetovou pastu (pokud používáme).
  3. Důkladně promícháme a necháme zeleninu odpočívat asi 1-2 hodiny, aby se uvolnila šťáva.
  4. Nakonec směs zeleniny přesuneme do skleněné nádoby, přitlačíme dolů, aby byla zcela ponořená, a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 24 hodin.
  5. Po té dobu můžeme každý den ochutnat, dokud nebude dosaženo požadované chuti.
  6. Kimchi je hotové a můžeme ho skladovat v lednici, kde mu chutí ještě dále prohloubí. Podáváme jako přílohu ke každému korejskému jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *