21. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, korejská pikantní kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit domácí kimchi, tradiční korejskou pikantní kvašenou zeleninu. Tento lahodný fermentovaný pokrm plný chuti a prospěšných probiotik je snadný k přípravě a skvěle doplní vaše pokrmy. Sledujte náš recept a připravte si vlastní kimchi doma!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 3 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g ředkviček
  • 3 lžíce chilli prášku
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup:

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a osolte. Nechejte odstát asi 2 hodiny.
  2. Oloupejte mrkev a nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Ředkvičky nakrájejte na plátky.
  3. Smíchejte chilli prášek, rybí omáčku, cukr a sůl do pasty.
  4. Propláchněte osolené zelí pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  5. V míse smíchejte zelí, mrkev, cibuli, česnek a ředkvičky. Přidejte chilli pastu a důkladně promíchejte.
  6. Přendejte směs do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 1 týden.
  7. Po fermentaci můžete kimchi uložit do chladničky a konzumovat jako přílohu k různým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *