31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi, korejská kyselá zelenina, je tradiční pokrm bohatý na probiotika a plný lahodných chutí. Naučte se, jak jednoduše připravit tento korejský fermentovaný pokrm doma a zkuste něco nového! S naším receptem na kimchi můžete snadno vytvořit domácí verzi této lahodné korejské pochoutky. Užijte si zdravou a chutnou zeleninu doma!
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce korejské červené papriky (gochugaru)
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce krevetové pasty
Postup:
- Na začátku si připravte zeleninu. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev na tenké proužky, cibuli na tenké plátky a česnek nasekejte jemně.
- V míse smíchejte čínské zelí, mrkev, cibuli a česnek. Přidejte sůl a cukr, promíchejte a nechte zeleninu odpočívat asi 1 hodinu.
- V další misce smíchejte korejskou červenou papriku, rybí omáčku a krevetovou pastu. Přidejte tuto směs k zelenině a důkladně promíchejte.
- Nakonec dejte zeleninu do nádoby s uzávěrem a nechte fermentovat při pokojové teplotě nejméně 24 hodin. Poté přesuňte nádobu do lednice a nechte kimchi odpočívat minimálně další 48 hodin před konzumací.