31. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejská kyselá zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi, korejská kyselá zelenina, je tradiční pokrm bohatý na probiotika a plný lahodných chutí. Naučte se, jak jednoduše připravit tento korejský fermentovaný pokrm doma a zkuste něco nového! S naším receptem na kimchi můžete snadno vytvořit domácí verzi této lahodné korejské pochoutky. Užijte si zdravou a chutnou zeleninu doma!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce korejské červené papriky (gochugaru)
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce krevetové pasty

Postup:

  1. Na začátku si připravte zeleninu. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev na tenké proužky, cibuli na tenké plátky a česnek nasekejte jemně.
  2. V míse smíchejte čínské zelí, mrkev, cibuli a česnek. Přidejte sůl a cukr, promíchejte a nechte zeleninu odpočívat asi 1 hodinu.
  3. V další misce smíchejte korejskou červenou papriku, rybí omáčku a krevetovou pastu. Přidejte tuto směs k zelenině a důkladně promíchejte.
  4. Nakonec dejte zeleninu do nádoby s uzávěrem a nechte fermentovat při pokojové teplotě nejméně 24 hodin. Poté přesuňte nádobu do lednice a nechte kimchi odpočívat minimálně další 48 hodin před konzumací.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *