3. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi“ – korejská kyselá zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si svůj oblíbený recept na tradiční korejskou kyselou zeleninu Kimchi! Kimchi je lahodná směs fermentované zeleniny, která je plná probiotik a osvěžujících chutí. Tento tradiční korejský pokrm je oblíbený nejen v Asii, ale i po celém světě. Naučte se jak si připravit domácí Kimchi a zkuste nové kulinářské dobrodružství plné výjimečných chutí a zdravých přínosů pro vaše trávení! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si vlastní Kimchi doma.

Suroviny

  • 1 kg čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce rybího oleje
  • 1 lžíce jablečného octa

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, osolte a nechte odstát asi 2 hodiny.
  2. Navrstvené zelí opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  3. Oloupejte mrkev a cibuli, nakrájejte na tenké proužky.
  4. Česnek oloupejte a rozmačkejte.
  5. Do misky smíchejte nakrájené zelí, mrkev, cibuli a česnek.
  6. Přidejte cukr, mletou papriku, rybí olej a ocet.
  7. Důkladně promíchejte a dejte do sterilizované sklenice.
  8. Sklenici zakryjte a nechte fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny.
  9. Poté sklenici umístěte do lednice a nechte odležet minimálně týden.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *