14. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejská kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina plná chutí a úžasných probiotik. Naučte se, jak si vyrobit tento lahodný pokrm doma s naším receptem na kimchi! Zdravá a chutná alternativa k běžným zeleninovým přílohám.

Suroviny

  • 1 hlávek čínskej kapusty
  • 4 mrkvy
  • 1 repa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 pór
  • 100g horkej papriky kimchi
  • 3 lyzice rybiho sosu
  • 2 lyzice cukru
  • 1 lyzica soli

Postup

  1. Čínsku kapustu pokrájame na menšie kúsky a nasypteme do veľkej misky.
  2. Mrkvu a repu olúpeme a nakrájame na tenké pásiky.
  3. Cesnak nasekáme na jemné kúsky a pridáme k zelenine v miske.
  4. Pór očistíme a nakrájame na tenké krúžky.
  5. Do misky pridáme aj kúsky horkej papriky kimchi.
  6. V miske zmiešame rybí sos, cukor a soľ a všetko dobre premiešame, aby sa zmes ešte viac premiešala.
  7. Necháme zeleninu odstáť na izbe asi 2 hodiny, aby sa kyselina fermentovala.
  8. Potom dáme zeleninu do nádoby s viečkom a dáme do chladničky na minimálne 24 hodín pred konzumáciou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *