6. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyvolávejte chuťové buňky s korejským zázrakem zvaným kimchi! Tento tradiční korejský pokrm je plný probiotik a bohaté chuti, a to vše díky fermentované zelenině. Učte se, jak připravit domácí kimchi a zkuste si jeho osvěžující a pikantní chuť!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 2 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 1 palcový kousek zázvoru
- 3 lžíce rybího sosu
- 2 lžíce koření kimchi (nebo červené korejské papriky)
- 1 lžíce cukru
- 1 špetka soli
Postup
- Čínské zelí rozřízněte na čtvrtky a nakrájejte na menší kousky.
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky.
- Česnek a zázvor oloupejte a jemně nasekejte.
- V misce smíchejte rybí sos, koření kimchi, cukr a sůl.
- Přidejte nasekaný česnek a zázvor a dobře promíchejte.
- Přidejte nakrájené zelí a mrkev a důkladně promíchejte, aby byly všechny kousky obaleny kořením.
- Směs přendejte do skleněné nádoby a dobře ji ucpěte. Nechte fermentovat při pokojové teplotě asi 1-2 dny.
- Po té přendejte kimchi do lednice a nechte je ještě zrát dalších několik dní, než bude mít požadovanou chuť.