6. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejská fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Vyvolávejte⁣ chuťové buňky s korejským zázrakem​ zvaným kimchi! Tento​ tradiční⁣ korejský‌ pokrm je plný probiotik a bohaté chuti, a to vše díky fermentované zelenině. Učte se,⁤ jak připravit domácí kimchi a zkuste si jeho ​osvěžující a ‌pikantní chuť!

Suroviny

  • 1 ‌hlávka čínského ⁢zelí
  • 2 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1‌ palcový kousek zázvoru
  • 3 lžíce rybího sosu
  • 2⁢ lžíce koření kimchi (nebo červené⁢ korejské papriky)
  • 1 lžíce ⁣cukru
  • 1​ špetka soli

Postup

  1. Čínské zelí rozřízněte na čtvrtky a nakrájejte na ​menší ⁢kousky.
  2. Mrkev ⁤oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Česnek a ⁣zázvor oloupejte a jemně nasekejte.
  4. V⁤ misce smíchejte ⁢rybí sos, ⁣koření kimchi, cukr a sůl.
  5. Přidejte nasekaný⁣ česnek a zázvor a dobře promíchejte.
  6. Přidejte ​nakrájené zelí a mrkev a ⁣důkladně promíchejte, aby byly všechny kousky obaleny kořením.
  7. Směs přendejte do skleněné nádoby⁢ a dobře ji ucpěte.‍ Nechte fermentovat při‍ pokojové teplotě asi 1-2 dny.
  8. Po té přendejte kimchi do lednice ⁢a nechte⁣ je ještě ‍zrát dalších několik dní, než bude‍ mít požadovanou chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *