16. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – klasický pikantní korejský pokrm.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou korejskou chuť s naším receptem na tradiční pikantní kimchi. Naučíme vás, jak si vyrobit tento lahodný fermentovaný pokrm plný chutí a zdravých probiotik. Buďte odvážní a vyzkoušejte nový kulinářský zážitek s naším receptem na kimchi!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa (napjená zelí)
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce krevetové pasty (nebo rybí omáčky)
  • 1 lžíce červené papriky (korejské chili pasta)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rybí omáčky

Postup

  1. Nařežeme zelí napa na menší kousky, osolíme ho a necháme asi hodinu odstát.
  2. Oloupeme a nastrouháme mrkev, na tenké plátky nakrájíme cibuli a prolisujeme česnek.
  3. V míse smícháme sol, cukr, krevetovou pastu, červenou papriku, sezamový olej a rybí omáčku.
  4. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli a česnek a důkladně promícháme.
  5. Z kopečku zelí vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme ho ke směsi s ostatními surovinami.
  6. Vše důkladně promícháme a přendáme do skleněné nádoby s víkem.
  7. Kimchi necháme fermentovat při pokojové teplotě asi 2-3 dny, poté ho uložíme do lednice.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *