13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae – tradiční korejská polévka
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae je oblíbená tradiční korejská polévka plná lahodných chutí a exotických ingrediencí. Tato pikantní a osvěžující polévka je bohatá na probiotika a vitaminy, což ji činí skvělou volbou pro zdravý jídelníček. Připravte si ji doma a užijte si autentickou korejskou kuchyni plnou aromatických koření a čerstvých surovin.

Suroviny

  • 300g kimchi
  • 200g vepřového masa (nebo tofu pro vegetariány)
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička koření kimchi (volitelné)
  • 1 lžíce oleje
  • 600ml vody

Postup

  1. Na pánvi si opečeme na oleji na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, papriku, pór a prolisovaný česnek.
  3. Po chvíli přidáme kimchi nakrájené na menší kousky.
  4. Zalijeme vodou, přidáme sójovou omáčku, cukr a koření kimchi.
  5. Povaříme cca 20 minut na středním ohni.
  6. Hotovou polévku můžeme posypat jarní cibulkou nebo sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *