13. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi jjigae s tofu je tradiční korejská polévka plná bohatých chutí a úžasných výživných látek. Toto lahodné jídlo kombinuje pikantní kimchi s jemným tofu a dalšími lahodnými ingrediencemi. Naučte se připravit domácí Kimchi jjigae s tofu a okořeňte svou kuchyň novými exotickými chutěmi!
Suroviny:
- 200g kimchi
- 200g tofu
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce gochujang (korejská pálivá pasta)
- 1 lžíce oleje
- 1 l vody
- sůl
- pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
- Přidejte nakrájené kimchi a restujte asi 5 minut.
- Přidejte vodu, sójovou omáčku a gochujang a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte nakrájené tofu a vařte dalších 5 minut.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotové jídlo můžete podávat s vařenou rýží.