13. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi jjigae s tofu je tradiční korejská polévka plná bohatých chutí a úžasných výživných látek. Toto lahodné jídlo kombinuje pikantní kimchi s jemným tofu a dalšími lahodnými ingrediencemi. Naučte se připravit domácí Kimchi jjigae s tofu a okořeňte svou kuchyň novými exotickými chutěmi!

Suroviny:

  • 200g kimchi
  • 200g tofu
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce gochujang (korejská pálivá pasta)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
  2. Přidejte nakrájené kimchi a restujte asi 5 minut.
  3. Přidejte vodu, sójovou omáčku a gochujang a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Přidejte nakrájené tofu a vařte dalších 5 minut.
  5. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Hotové jídlo můžete podávat s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *